Yaxa

Obrazek

Dział przeznaczony na Karty Postaci bohaterów graczy. Wszystko to, co wiadomo o nich na pierwszy rzut oka lub z wyprzedzających ich plotek, niekoniecznie prawdziwych.

Yaxa
Awatar użytkownika
Miano: Jax
Zdrowie: Zdrowy
Profil Postaci: Profil Postaci
Karta Postaci: Karta Postaci

Yaxa

Post autor: Yaxa » 17 sie 2025, 21:08

Personalis notitia Miano: Yaxa
Widoczny wiek: dwadzieścia kilka lat
Rasa: Wiedźmin
Wygląd
Obrazek

Wysoki, ciemnowłosy, o drapieżnej twarzy z orlim nosem i fosforyzującymi oczami o przenikliwym spojrzeniu. Policzki gładkie, sine od zgolonego zarostu. Ma wąskie dłonie o długich, sprawnych palcach, które zdradzają obycie z bronią. Ubiera się wygodnie i praktycznie: zwykle w napierśnik z utwardzanej skóry z kolczą plecionką, pikowane spodnie i wysokie, solidne buty.

Znaki szczególne: Zmieniające się źrenice. Drobne blizny na twarzy i rękach. Większa szrama biegnąca skośnie przez czoło nad lewą brwią do nasady nosa.
Pogłoski Dosiadł się do nas jakiś przyjezdny mądrala, bodaj bakałarz z Oxenfurtu. Przegrał worek koron w kości z Yaxą. Tak po prawdzie to wygrał yaxowy płaszcz, ale Yaxa nie był w nastroju do żartów. Mądrala sięgnął za pazuchę i mówi, że tamten jest osobistość dysysjalna, czy coś. Yaxie się nie spodobało, bo wbił bakałarzowi grdykę do gardła rękojeścią sztyletu i zamówił sobie drugie piwo. Powieka mu nie drgnie, ale nigdy nie przewidzisz, co zrobi, wariat zupełny. Nie wiem, skąd się urwał. Jak raz go spytałem, to truknął, że z cyrku. I wiesz co? Myślę, że nie wkręca. Nie ma chętnych, żeby robić z nim w tandemie, bo strach skoczyć z nim na miasto. Typ lubi krzywe akcje bardziej niż karty, a na oczy nie widzi, jak nie zagra partii dziennie. Zresztą i tak łazi własnymi drogami, nie spowiadając dokąd ani po co. Nie wiem gdzie zalęgnął się tym razem, ale gdziekolwiek, by to nie było, nie zagrzeje tam miejsca. Lojalność i sentymenty to nie jego grzechy. Ma wystarczająco innych.
Widoczny ekwipunek Zestaw noży przy pasie. Skórzany napierśnik, pikowana spodnie, wysokie buty, czarny wełniany płaszcz.
Ilość słów: 0

Odpowiedz
meble kuchenne na wymiar cennik warszawa kraków wrocław